Pomem Yaş Sınırı Yükseldi , Pomem Yaş Sınırı Yükseltiyor

23 Eylül 2010 Perşembe

http://www.erzincan.pol.tr/image/pomem.jpgHükümet Sözcüsü, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, 20 bin polis memuru kadrosunun ihdas edilmesine yönelik kanun tasarısının Bakanlar Kurulunda imzaya açıldığını bildirdi.
Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.Toplantıda bazı kanun tasarılarını imzaya açtıklarını belirten Çiçek, bunlardan bir tanesinin polis meslek eğitimine alınacak yüksek öğretim mezunları yaş sınırının 27′den 28′e, askerliğini yapmış olanlarda da 29′dan 30′a yükseltilmesi ve 20 bin polis memuru kadrosunun ihdas edilmesi olduğunu söyledi.
Çiçek, Türkiye’de güvenlik hizmetlerinin layıkıyla sürdürülebilmesi bakımından kişi başına düşen polis sayısında noksanlık olduğunu belirterek, ”Bu da ister istemez asayiş ve huzurun temini bakımından özellikle büyük şehirlerimizde bazı problemler çıkarmaktadır. Avrupa Birliği üyesi ülkelerde bir polise 250 kişi düşerken halen ülkemizde bu 300′ün üzerindedir. Dolayısıyla bu açığın kapatılabilmesi lazım. Öbür taraftan da mesleğe daha yüksek eğitim görmüş insanların kazandırılabilmesi bakımından dan bu düzenlemenin yapılmasın da fayda görülmüştür” diye konuştu

0 yorum: